Categorieën
Therapie

Deep oscillation

Deep oscillation® is een internationaal gepatenteerde, bewezen technologie die gebaseerd is op de positieve effecten bij creëren van een elektrostatisch veld in het weefsel.

Met elektrostatische impulsen zorgt de deep oscillation® voor trillingen op celniveau. Door deze trillingen wordt stilstaand weefsel in beweging gebracht . In tegenstelling tot andere (fysische) therapieën komt de therapeutische werking van binnenuit waardoor er met weinig druk gewerkt kan worden. De elektrostatische impulsen van de deep oscillation® creëren een aangename, diep effectieve trilling in de huid, bindweefsel, vetweefsel, spieren, bloed- en lymfevaten tot een diepte van 8 cm!

Toepassingsgebieden zijn dan ook eindeloos. Bij oedeempatiënten heeft de deep oscillation® een zeer grote toegevoegde waarde, doordat fibroseweefsel losser wordt gemaakt en pijn aanzienlijk wordt gereduceerd, ook  in combinatie met mld behandeling.

Deep oscillation® maakt, dankzij z’n niet-invasieve, zachtaardige aard, vroegtijdige behandeling mogelijk, zelfs al vanaf 1 dag postoperatief. En ook chronische aandoeningen kunnen met dit apparaat effectief behandeld worden. Doordat de deep oscillation® als “hands-on” apparaat ingezet kan worden, is een combinatie met diverse behandelingen snel te maken. Deep oscillation® kenmerkt zich doordat er met weinig druk, effectief gewerkt kan worden tot in de diepere weefsellagen. Dit maakt een behandeling voor de patiënt zeer aangenaam.

Ook in de (top)sport, waar snel herstel heel belangrijk kan zijn , heeft deep oscillation® een meerwaarde, omdat het direct zorgt voor weefselontspanning en weefselherstel. Deep oscillation® voldoet aan de laatste veiligheidsstandaarden, is CE-gemarkeerd volgens 93/42/EEC, ISO 9001

De Trillingsfrequenties

De Deep Oscillation heeft meerdere trillingsfrequenties waar op gewerkt kan worden. Deze trillingsfrequentie kunnen bekend voorkomen, in de Fysiotechniek worden deze al jaren gebruikt. Echter is er wel een verschil met de fysiotechniek apparatuur, zo werkt de Deep Oscillation niet van een punt A naar B en heeft het ook geen resonantie op de botten.

De hoge frequentie 120-250 Hz.
Deze frequentie wordt ingezet voor pijndemping en heeft een oppervlakkig gevoel. Dit wordt dan ook ingezet voor pijndemping, bij diverse aandoeningen in te zetten en direct post-operatief te gebruiken. Ook bij Lipoedeem patiënten, kan deze frequentie een verlichting geven.

De midden frequentie 40-120 Hz.
De midden frequentie van de Deep Oscillation heeft een licht pompend effect en geeft een schuddend gevoel in het weefsel. Met name bij verklevingen is deze frequentie zeer goed in te zetten, ook in combinatie met een massage heeft de midden frequentie een meerwaarde.

De lage frequentie 10-40 Hz.
Deze frequentie heeft een pompend effect en geeft een diep en stroef gevoel bij behandelen. Door de langzame trilling is het gevoel er tot diep in de huid. De lage frequentie wordt met name ingezet in combinatie met een MLD behandeling, het helpt de stuwing. Ook bij vastzittende spieren is dit een trilling die als zeer prettig wordt ervaren en de spieren losser maakt.

[image_with_animation image_url=”105″ alignment=”” animation=”Fade In”]