Categorieën
Geen categorie

Oefeningen voor thuis

Luister bij alle oefeningen goed naar je eigen lichaam. Voelt een oefening niet prettig, doe deze dan niet.

Oefening 1:

Tik op een snel tempo 10x met je billen de zitting van de stoel aan. Ga hierbij niet echt zitten, alleen even aantikken. Let erop dat je niet met je knieën voor bij je tenen komt bij het buigen, houdt de rug recht, met een lichte holling in je onderrug.

Oefening 2:

Opdrukken tegen de muur: zorg er hierbij voor dat je je handen op schouder breedte plaatst. Ellebogen niet overstrekken. Ga met je neus richting de muur, houd hierbij je rug recht, geen holle of bolle rug maken.

Oefening 3:

Ga in zit houding met je rug tegen de muur of een deur zitten. Zorg ervoor dat je de knieën 90-100 graden heb gebogen en dat je niet met je knieën voorbij je tenen komt. Houd dit zo lang mogelijk vol. Probeer dit iedere keer dat je het doet net iets langer vol te houden dan ervoor.

[image_with_animation image_url=”155″ alignment=”” animation=”Fade In”]

Oefening 4:

Deze is goed voor de conditie: loop 10x achter elkaar de trap op en neer. Is dat te zwaar, pas het aantal keer aan en bouw dit in de loop van de tijd op.

Is traplopen in het geheel te zwaar, gebruik dan de onderste traptrede als step. En stap deze trede op en af. 10x met links en 10x met rechts.

Oefening 5:

Balans oefeningen:

Begin met je handen op het aanrecht en ga op 1 been staan, laat vervolgens je handen los en blijf 30 sec staan zonder te wiebelen. Is dit te makkelijk? Doe dan hetzelfde met je ogen dicht. Is dit nog steeds te makkelijk, probeer dan wanneer je met je ogen dicht staat het puntje van je neus aan te raken. Doe dit met de hand waarmee je NIET schrijft.

Ben je met meerdere mensen thuis, dan kun je van deze oefeningen een wedstrijdje maken. Tel het aantal herhalingen in 30 of 60 sec of houd de tijd bij.

Succes en veel plezier met oefenen!!!

#staysafe